Turzovka - Zjednodušená verzia stránok
Nastavenie veľkosti písma
+

Správy - Počas vizitácie navštívil otec biskup aj Mestský úrad v Turzovke

vizitácia

V utorok 14. mája sa v našej farnosti uskutočnila kánonická vizitácia. Turzovskú farnosť navštívil žilinský diecézny biskup Mons. Tomáš Galis, aby sa stretol s veriacimi a bližšie spoznal celkový život farnosti.

vizitáciaHarmonogram kánonickej vizitácie bol bohatý a veľmi rozmanitý. Jeho súčasťou bola návšteva Domu sv. Jozefa, gymnázia, ZŠ na Bukovine, Obecného úradu v Dlhej nad Kysucou, stretnutie s chorými či členmi farskej ekonomickej a pastoračnej rady.

V rámci vizitácie navštívil otec biskup aj Mestský úrad, kde ho privítal primátor mesta JUDr. Ľubomír Golis a jeho zástupkyňa MUDr. Viera Belková. Tu sa stretol s poslancami mestského zastupiteľstva a zamestnancami mestského úradu.

Otec biskup celebroval večernú svätú omšu vo farskom kostole, a po jej skončení sa uskutočnila diskusia s farníkmi.

Kanonická vizitácia je návšteva celej farnosti, preto diecézny biskup navštívil aj filiálny kostolík v Dlhej nad Kysucou, kde sa  pomodlil Korunku k Božiemu milosrdenstvu a stretol sa s farníkmi. V kostolíku v Turkove, sa pomodlil Loretánske litánie, po ktorých sa tiež uskutočnilo krátke stretnutie s farníkmi. Pre turzovskú farnosť je to významná udalosť, ktorá sa naposledy konala pred 191 rokmi.

 

 

Dátum vloženia: 26. 6. 2019 9:04
Dátum poslednej aktualizácie: 26. 6. 2019 9:05