Menu
Mesto Turzovka
MestoTurzovka

TOP GUN: MAVERICK

Kedy: 10. 2. 2023 19:00

Kde: KINO JAŠÍK

TOP GUN: MAVERICK

Jeden z najlepších pilotov na svete, Pete "Maverick" Mitchell, je späť v akcii. Do kín s ním prichádza pokračovanie jedného z najobľúbenejších filmov všetkých čias. Kto by nechcel byť spolusediacim pilotom Toma Cruisa v akčnej dráme Top Gun: Maverick?

Typ akcie: kino - film (akčný film)
  • Dátum: PIATOK 10.02.2023
  • Čas: 19:00 hod.
  • Miesto: Kino Jašík Turzovka
  • Žáner: akčná dráma
  • Dĺžka: 131 minút
  • Vstupné: 4,- €
OBSAH:

Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) nadovšetko miluje pilotovanie stíhačiek. Dokonca natoľko, že viac ako tridsať rokov úspešne odolával povýšeniu v štruktúrach amerického letectva, pretože by ho to prinútilo opustiť kokpit a presťahovať sa do vyhriatej kancelárie. Okrem toho bol Maverick vždy magnetom na problémy, čo sa takisto nezhoduje s vojenskou kariérou. Pilot je však bravúrny, možno ten najlepší, preto dostane ponuku stať sa inštruktorom elitných pilotov stíhačiek v programe Top Gun, ktorých má pripraviť na úlohu spadajúcu do kategórie Mission Impossible. Okrem tejto misie bude musieť Maverick zvládnuť ďalšiu náročnú súkromnú misiu. Jedným z pilotov, ktorých má pripraviť na akciu, je Bradley Bradshaw (Miles Teller), syn jeho priateľa a navigátora Goosea. Znalci prvého Top Gunu, vedia, že Goose zahynul, keď sa neúspešne katapultoval z neovládateľnej stíhačky, ktorú pilotoval práve Maverick. A jeho syn ho obviňuje zo smrti svojho otca. Maverick za žiadnu cenu nechce, aby Bradleyho postihol rovnaký osud ako jeho otca. Pritom si uvedomuje, že šanca, že jeden z pilotov plánovanú leteckú operáciu neprežije, nie je vôbec malá.

Tom Cruise, hlavný herec a producent filmu, chcel, aby bol film čo najautentickejší, preto sa sám naučil lietať na stíhačke a všetci herci-piloti absolvovali náročný výcvik, ktorý im umožnil natáčať za letu priamo v kokpite, nie na simulátore pred zeleným plátnom. "Ako dieťa som mal dva sny. Hrať vo filme a pilotovať lietadlo. "Chceli sme divákom sprostredkovať pocit, akoby sedeli v stíhačke, a tak sme sa vzniesli do vzduchu. V počítačovej animácii by to jednoducho nebolo ono," vysvetľuje.

Kino

Ďalšie informácie

Adresa miesta konania

KINO JAŠÍK, Jašíkova 179, Turzovka, 02354

Cena

Plné vstupné: 4 € Znížené vstupné: 4 € Rodinné vstupné: 4 €

Organizátor

Mesto Turzovka
Dátum vloženia: 1. 2. 2023 14:30
Dátum poslednej aktualizácie: 1. 2. 2023 14:37
Autor: Katarína Siverová

Podujatie

Plagát festivalu  Hudobná noc 2024

Plagát Juraj Hnilica

Plagát Šláger paráda

 

 

 

Kino Jašík

 

 

 

Turistická mapa Turzovka a okolie

Informácie pre utečencov

ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE PRE UKRAJINSKÝCH UTEČENCOV A ICH RODINNÝCH PRÍSLUŠNÍKOV

POMOC OBČANOM UKRAJINY

Organizácie a spolky v meste