Menu
Mesto Turzovka
MestoTurzovka

Batoh plný rozprávok sa zapĺňa

Batoh plný rozprávok sa zapĺňa

Dňa 9. septembra sa Palatínov čitateľský klub v rámci projektu „Tradícia cezhraničného regiónu so ženským podpisom“ – SK/FMP/113/09/013 zatúlal do Kysuckej knižnice v Čadci, v ktorej nás očakával spisovateľ Ladislav Hrubý.

Spisovateľ Lacko Hrubý nám predstavil svoju tvorbu pútavými príbehmi, ktoré sú založené hlavne na reálnom živote, ale aj dobrodružstve. Okrem príbehov o vzniku jeho literárnych diel pre dospelých i deti, nám sprostredkoval veľa informácii súvisiacich s literatúrou. Porozprával nám o tom ako napísal svoju dobrodružnú knihu venovanú deťom, kde berie nápady a odpovedal na množstvo zvedavých otázok, ktorými ho deti zahrnuli. Dozvedeli sme sa nielen o literárnej tvorbe autora, ale aj o jeho pôvodnej profesii, ktorou je učiteľ slovenského jazyka.

Dobrodružná kniha "Amulet, dvojzubec a Hviezdy univerza", ktorú nám autor daroval a podísal, sa stala súčasťou nášho túlavého batohu.

Spoločná fotografia, náš ďalší spoločný knižný úlovok a príjemné potulky po priestoroch Kysuckej knižnice v Čadci, boli úspechom nášho piatkového popoludnia. 

Ako hovorí príslovie "do tretice všetko dobré", i nás čaká tretie stretnutie a to 10. októbra s autorkou Jankou Belkovou, ktoré sa uskutoční v priestoroch Mestskej knižnice v Turzovke.

FotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFotoFoto

FotoFotoFotoFoto

FotoFotoFotoFotoFotoFoto

Dátum vloženia: 12. 9. 2022 8:41
Dátum poslednej aktualizácie: 12. 9. 2022 10:18
Autor: Katarína Siverová

Podujatie

Plagát festivalu  Hudobná noc 2024

Plagát Ahoj leto

Plagát Šláger paráda

 

 

 

Kino Jašík

 

 

 

Turistická mapa Turzovka a okolie

Informácie pre utečencov

ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE PRE UKRAJINSKÝCH UTEČENCOV A ICH RODINNÝCH PRÍSLUŠNÍKOV

POMOC OBČANOM UKRAJINY

Organizácie a spolky v meste