Menu
Mesto Turzovka
MestoTurzovka

Pripomenuli sme si oslobodenie mesta a významné výročie generála Štefánika

Pripomenuli sme si  oslobodenie mesta a významné výročie generála Štefánika

V utorok 2. mája sa v našom meste konala spomienková slávnosť na ktorej sme si pripomenuli 78. výročie oslobodenia od nemeckej okupácie a víťazstva nad fašizmom.

Súčasne sme si uctili pamiatku 104. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika, jedného z tvorcov Československej republiky a "Najväčšieho Slováka". Táto udalosť zdôraznila dôležitosť spomienok na históriu a významné postavy, ktoré ovplyvnili naše dejiny.

Na slávnosti sa zúčastnili primátor mesta JUDr. Ľubomír Golis, riaditeľ Spojenej školy Mgr. Rastislav Bakajsa a žiaci základnej školy. Liliána Vaňková prečítala príhovor, ktorý zdôraznil význam štúdia a poznania histórie, aby sa ľudstvo poučilo z vlastných chýb a aby sme si uvedomili hodnoty, ktoré nám naši predchodcovia zanechali.

V kontexte súčasných svetových udalostí je dôležité si pripomínať osobnosti a medzníky našej minulosti, ako aj učiť sa z ich príkladu, aby sme sa vyhli opakovaniu zlých činov. Históriu by sme nemali nechať iba v knihách, ale mali by sme ju poznať, pripomínať si ju a nezabudnúť na ňu. Týmto spôsobom si zabezpečíme život s hodnotnými vzormi a budeme schopní prenášať tieto hodnoty na budúce generácie.

FotoFotoFotoFotoFoto

 

Dátum vloženia: 16. 5. 2023 10:12
Dátum poslednej aktualizácie: 16. 5. 2023 10:16
Autor: Katarína Siverová

Podujatie

Plagát festivalu  Hudobná noc 2024

Plagát Ahoj leto

Plagát Šláger paráda

 

 

 

Kino Jašík

 

 

 

Turistická mapa Turzovka a okolie

Informácie pre utečencov

ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE PRE UKRAJINSKÝCH UTEČENCOV A ICH RODINNÝCH PRÍSLUŠNÍKOV

POMOC OBČANOM UKRAJINY

Organizácie a spolky v meste